Ενα ακόμη θύμα, από το οποίο απέσπασε συνολικά 178.000 ευρώ, αλλά και δύο συνεργούς αποκάλυψε η συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα σε βάρος 37χρονου Βολιώτη, ο οποίος είχε στήσει απίστευτη κομπίνα σε βάρος επιφανών οικονομικά πολιτών.

Ο δράστης προσέγγιζε τα θύματά του και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχε στα λογισμικά προγράμματα υπολογιστών τούς έπειθε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος και ιδιοποιούταν τα χρήματά τους.

Η κομπίνα είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιούνιο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου όπου προσέφυγαν «θύματα» του 37χρονου όταν μετά τις… επενδύσεις τους είδαν τα κεφάλαιά τους αντί να τους αποδίδουν κέρδη να κάνουν…φτερά. Όπως είχε γίνει γνωστό, στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2020, ακόμη και εν μέσω καραντίνας, ο 37χρονος άρπαξε συνολικό ποσό ύψους 74.170 ευρώ καταφέρνοντας να εξαπατήσει επιχειρηματίες του Βόλου που αναζητούσαν ασφαλή τρόπο για να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε πρώτη φάση εξαπάτησε πέντε Βολιώτες επαγγελματίες. Η δράση του αποκαλύφτηκε μετά από αναφορές που έγιναν στην Αστυνομία. Μετά από συνεχείς έρευνες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος έπειθε τους επιχειρηματίες να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους και να τα επενδύσει εκείνος μέσω εταιρείας που διατηρούσε στην Αγγλία. Για τον σκοπό αυτό άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας και είχε μόνο ο ίδιος του κωδικούς τους.

Οι επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα της πλεκτάνης που είχε στήσει μπορούσαν μόνο να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και δεν είχαν δικαίωμα επιλογής όταν υπήρχε άνοδος τωντόκων. Όμως κάποια στιγμή οι επενδύσεις άρχισαν να παρουσιάζουν ζημία και τότε οι επιχειρηματίες διαπίστωσαν ότι ο επιτήδειος δεν τους έδινε πίσω τα χρήματά τους. Οι επιχειρηματίες έχασαν τελικά όλα τα χρήματα για τις επενδύσεις τους και στράφηκαν στην Αστυνομία.

Σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση όμως έμεινε ανοιχτή. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου συνέχισαν τις έρευνες οι οποίες αποκάλυψαν ότι ο δράστης είχε και συνεργούς. Πρόκειται για δύο άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν και οι οποίοι συνέδραμαν τον37χρονο στην εξαπάτηση των πέντε επιφανών Βολιωτών.

Η συνεχιζόμενη έρευνα αποκάλυψε και έκτο θύμα που φαίνεται να δέχθηκε το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα. Πείστηκε και έδωσε τμηματικά στον 37χρονο σε μετρητά ποσό 178.000 ευρώ προκειμένου να το επενδύσει σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων, ο δράστης όμως το επένδυσε στην… τσέπη του. Η ύπαρξη και έκτου θύματος όπως και η ταυτοποίηση των δύο συνεργών του θα προστεθούν στη δικογραφία της υπόθεσης ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Πηγή: patrastimes.gr