Σοβαρές επιφυλάξεις για τη στρατηγική της κυβέρνησης έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, αφήνοντας αιχμές για πολλά ζητήματα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Alpha” ο Γ. Κύρτσος τόνισε ότι «είχαμε τον Τσιόδρα που ήταν σοβαρός και αυστηρός και είχε κερδίσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου, τώρα κάναμε την μικρή βουλή των λοιμωξιολόγων». Όπως υποστήριξε, είναι καμιά τριανταριά άτομα στην επιτροπή και ψηφίζουν επηρεαζόμενοι από τα τηλέφωνα που τους παίρνει ο τάδε, αλλάζουν πλειοψηφίες.

Ο Γιώργος Κύρτσος επισήμανε επίσης ότι έχει παραμεριστεί ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Δεν εξηγείται τόσο επιτυχημένος να μην τον αφήσουν να συνεχίσει. Εγώ που είμαι 40 χρόνια στην δημοσιογραφία δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Ποιο είναι το μήνυμα; Ποιο είναι το μήνυμα των λοιμωξιολόγων;» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι «αμα δεν έχουν μήνυμα οι λοιμωξιολόγοι στους οποίους στηρίζεται η κυβέρνηση…. Κατ’ αρχήν δεν έχει μήνυμα βασικό και η κυβέρνηση, άρα πώς θα πειθαρχήσει ο κόσμος όταν δεν λαμβάνει ένα ισχυρό και σταθερό μήνυμα. Βασικές αρχές της πολιτικής επικοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά στα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες κυρίως από νεαρά άτομα δήλωσε ότι «πρέπει να τα κλείσουμε όλα για 3-4 εβδομάδες. Το ζητάω από τον Νοέμβριο».

Για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση, δήλωσε ότι «οι αριθμοί είναι σε βάρος μας», εξηγώντας ότι τώρα κρίνεται η τουριστική περίοδος και είμαστε ευάλωτοι. «Και είναι κρίμα διότι ενώ στο ξεκίνημα της πανδημίας και συνολικά το άθροισμα της προσπάθειας είναι υπέρ μας».

Για τον τουρισμό, τόνισε ότι είμαστε χειρότεροι από την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ισπανία. «Είμαστε στην ίδια κατάσταση με την Ιταλία που όμως έχει πανίσχυρο τουρισμό και είμαστε πολύ χειρότερα αν και εκεί υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας των στοιχείων εκεί, με την Τουρκία» σημείωσε προσθέτοντας ότι οι τουρίστες δεν θα μας προτιμήσουν.

«Θα έρθουν να χαλαρώσουν σε μας οι τουρίστες με 70 νεκρούς τη μέρα;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Κύρτσος. «Πέρυσι λέγαμε είμαστε ασφαλής προορισμός και ελάτε. Τώρα μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό με στοιχεία; Δεν νομίζω» κατέληξε.

Πηγή: patrastimes.gr