Για το τι θα ισχύει αναφορικά με τους ανεμβολίαστους που εργάζονται στον δημόσιο τομέα μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Ταυτόχρονα, ο υπουργός αναφέρθηκε στα σενάρια που κυκλοφορούν για πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στην εκπομπή του “ΑΝΤ1”, «Καλοκαίρι Μαζί», ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, όπως άλλωστε έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο πρωθυπουργός και ότι δεν υπάρχει κανένας πολιτικός λόγος για να γίνουν νωρίτερα.

Για τους ανεμβολίαστους
Αναφορικά με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στο Δημόσιο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας. Αυτή την στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τους υγειονομικούς, για όσους προσφέρουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και για τους εκπαιδευτικούς. Οι αποφάσεις αυτές θα επανεξεταστούν στο τέλος Οκτωβρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, ο στόχος δεν είναι να τιμωρηθούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Σε ό, τι αφορά τους εμβολιασμούς κατ΄ οίκον που έχουν ξεκινήσει, είπε ότι υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον κι έχουν υποβληθεί πολλά αιτήματα, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 600 εμβολιασμοί κι ο αριθμός θα ανέβει αισθητά τις επόμενες μέρες. Συμπλήρωσε ότι κινητές μονάδες επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές και έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 6.000 εμβολιασμούς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως οι Ρομά και οι μετανάστες.

Πηγή: patrastimes.gr