Καταστάσεις μέσα από τις οποίες καταδεικνύεται η προχειρότητα και η έλλειψη σχεδιασμού ως προς τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων κατά του κορονοϊού τόσο στην περιοχή, όσο και σε όλη τη χώρα, περιγράφουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Αναγνωστοπούλου και Κ. Μάρκου.

Οι δύο βουλευτές αναφέρουν πως ειδικά στην περιοχή υπερήλικες αναγκάζονται στην Αιγιάλεια να διανύουν χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν, καθώς δεν λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ στο ΠΠΝΠ ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος ενδοκρινολογίας, προκειμένου να γίνουν οι εμβολιασμοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο βουλευτών έχει ως εξής;

Το Υπουργείο Υγείας τον περασμένο Δεκέμβριο με περισσό στόμφο και τυμπανοκρουσίες ανακοίνωνε την «άριστη» προετοιμασία για τους εμβολιασμούς με την θέσπιση 1018 εμβολιαστικών κέντρων. Ήλθε η ώρα του, στάγδην όπως προκύπτει, εμβολιασμού με τη λειτουργία μόλις 144 εμβολιαστικών κέντρων. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι τα κέντρα αυτά λειτουργούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και όχι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι υπερήλικες του πρώτου κύματος εμβολιασμών, εν μέσω του χειμώνα, να μετακινούνται χιλιόμετρα για το νοσοκομείο που ετάχθησαν (βλέπε Ανατολική Αιγιάλεια), να συνωστίζονται μαζί με όλους τους άλλους ασθενείς, ύποπτους για covid αλλά και κάθε άλλης νοσηρότητας, και τα νοσοκομεία να στερούνται προσωπικού για τις άλλες παθήσεις. Ο λαλίστατος Αναπλ. Υπουργός Υγείας  κ. Κοντοζαμάνης περιοδεύοντας χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έκανε τίποτα άλλο από να υποσχεθεί προσλήψεις. Ένα μεγαλοπρεπές «θα». Οι συνέπειες όμως της ανικανότητας και των λαθεμένων επιλογών τους είναι ήδη ορατές στο νοσοκομείο. Προκειμένου να αρχίσουν τους εμβολιασμούς ουσιαστικά ανέστειλαν τη λειτουργία του Ενδοκρινολογικού Τμήματος για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του. Ματαίωσαν 10δες ραντεβού ασθενών που περίμεναν τουλάχιστον 3 μήνες και παράλληλα το Τμήμα δεν δέχεται νέους ασθενείς. Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα είναι ένα ιστορικό και εμβληματικό τμήμα του ΠΓΝΠ, λειτουργεί από το 1989, παρέχει υπηρεσίες σε χιλιάδες ασθενείς της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και είναι σημείο αναφοράς σε όλη τη χώρα. Η επιχειρούμενη, ουσιαστικά, αναστολή της λειτουργίας του θα πλήξει πληθώρα νοσούντων από Διαβήτη, θυρεοειδοπάθειες και τόσα άλλα νοσήματα της Ενδοκρινολογίας. Καλούμε τους υπευθύνους έστω την ύστατη στιγμή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν πρωτοβουλίες που να ανταποκρίνονται στις κρίσιμες στιγμές που ζει η ελληνική κοινωνία. Δεν πάει άλλο!

Πηγή: patrastimes.gr