Σε μια κατάθεση ψυχής, τους προβληματισμούς του αναφορικά με τον εμβολιασμό καταθέτει δημόσια σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης.

Σε ιδιαίτερα προσωπικό τόνο, ο κ. Βουλγαράκης περιγράφει γλαφυρά τη διαδρομή μέχρι την απόφαση του εμβολιασμού του, αλλά και την περιπέτεια ενός φίλου του «φανατικού αντι-εμβολιαστή», αιτιολογώντας την επιλογή του να εμβολιαστεί ο ίδιος και σύσσωμη η οικογένειά του ως πράξη ευθύνης.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

«Σήμερα εμβολιάστηκε και η Χάρις. Η μικρότερη της οικογένειας, που πριν λίγες μέρες έκλεισε στα 18. Έχουμε , λοιπόν, εμβολιαστεί πλέον όλοι και μάλιστα με διαφορετικά εμβόλια. Η Κατερίνα, η Παυλίνα, ο Αποστόλης, ο Διονύσης, η Χάρις και εγώ. Δε νομίζω ότι πρέπει να επιχειρηματολογήσω για ποιό λόγο το κάναμε. Η λέξη “ευθύνη” περιέχει όλες τις εξηγήσεις.

Ευθύνη ως προς του εαυτούς μας αρχικά, το περιβάλλον μας κατ’ ακολουθία ,αλλά και ως προς τους συνανθρώπους μας γενικότερα. Θα μου πείτε “δεν προβληματίστηκες καθόλου;” Φυσικά προβληματίστηκα και μάλιστα διπλά, διότι προσωπικά, έκανα το AstraZeneca.

Όμως άκουσα πολύ προσεκτικά τους ειδικούς. Μπήκα, εγώ ο ίδιος, μέσω της δυνατότητας που έχω ως Πανεπιστημιακός ,σε ερευνητικές εργασίες που δημοσιευόταν κατά καιρούς και φυσικά στο βαθμό που μπορούσα να καταλάβω τι έλεγαν. Ρώτησα Πανεπιστημιακούς Γιατρούς που εμπιστεύομαι, ως ανθρώπους και φίλους πρώτα απ όλα. Όχι λοιπόν! Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να μην εμβολιαστούμε ως οικογένεια.

screen-15.48.06[07.07.2021]

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να σας πω, ότι έχω φίλο -φανατικό αντι-εμβολιαστή που έμεινε διασωληνωμένος 40 μέρες, τα κατάφερε αλλά ακόμα προσπαθεί να ξαναμάθει να περπατάει… Κυριολεκτώ!Είχα φίλο, δυο μέτρα άντρας, αθλητικός χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, που σε 15 μέρες έφυγε…

Γνωρίζω ολόκληρη οικογένεια που έμεινε στο Νοσοκομείο πάρα πολλές μέρες και η γιαγιά τους, δεν βγήκε ποτέ…Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από σας, έχουν ακούσει ανάλογες περιπτώσεις. Επαναλαμβάνω μια λέξη μόνο: Ευθύνη!».

Πηγή: patrastimes.gr