Ο  Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, τίμησαν σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, τους εκπαιδευτικούς και εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά, παρά τα  πρόσθετα εμπόδια λόγω της υγειονομικής κρίσης,  στην κάλυψη των αναγκών του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

Οι εθελοντές του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, με όπλο την αλληλεγγύη, απέδειξαν για μια ακόμα χρονιά, ότι η μόρφωση είναι δικαίωμα και ανάγκη της νέας γενιάς.

DSC_7746 DSC_7569

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν η υπεύθυνη Γραμματείας του Φροντιστηρίου Γωγώ Γαλυφοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Σας μεταφέρω την αγάπη του Πατραϊκού λαού προς όλους εσάς, που δίνετε μαθήματα σε όλους μας. Δεν διδάσκετε μόνο μαθήματα, διδάσκετε ζωή και το πώς να μην είναι κάποιος αποξενωμένος από τους άλλους ανθρώπους, εξαιτίας των προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζει. Διδάσκετε πώς να είμαστε άνθρωποι και αυτό στην εποχή μας δεν είναι δεδομένο, δυστυχώς. Είναι τιμή μου σήμερα που είμαι μαζί σας. Για μας που παρακολουθούμε την δουλειά σας, την προσφορά σας σε παιδιά και γονείς που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομικά θέση, είναι μεγαλείο. Μέσα από την προσφορά σας όμως, τίθεται και ένα ακόμα ζήτημα που αφορά την κοινωνία μας και την πολιτική του κράτους, που οδηγεί τα παιδιά μας, στο να έχουν ανάγκη από φροντιστήρια, γιατί δεν λειτουργεί σωστά το σχολείο. Δεν έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί δουλειά, δεν έχουμε τα σχολεία που πρέπει, ούτε το περιεχόμενο που πρέπει και αξίζει στα παιδιά μας. Αυτά όλα θα έπρεπε να είναι δεδομένα. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Δεν θερίζουμε με το δρεπάνι, δεν οργώνουμε με το μουλάρι. Δεν μπορεί άλλοι να οργανώνουν εκδρομές στο διάστημα και άλλοι να μην έχουν ούτε τα βασικά, που είναι η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο σχολείο, ώστε να αποκτήσουν συγκροτημένες προσωπικότητες, εφόδιο για την υπόλοιπη ζωή τους.

DSC_7577

Πρέπει όλοι μας λοιπόν και όχι μόνο εσείς, να βάλουμε τη σφραγίδα μας, να αγωνιστούμε, για να έχουν τα παιδιά αυτό που δικαιούνται. Τη μόρφωση, το αισιόδοξο μέλλον κι εσείς, που είστε άνθρωποι της προσφοράς, αυτό που δικαιούστε και σας αξίζει.

Σας ευχαριστούμε! Κάθε χρόνο που ερχόμαστε εδώ, παίρνουμε δύναμη γιατί δείχνετε το δρόμο σε όλους εμάς, με το μήνυμα: Ποτέ, κανένας μόνος του. Όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον, έχουμε τη δύναμη να φέρουμε γενικότερες αλλαγές για το καλό των παιδιών μας».

Πηγή: patrastimes.gr