Η Βρετανία θα καταβάλλει ένα ορισμένο ποσό τους κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα, ώστε να μπορούν να τίθενται σε αυτοαπομόνωση, αν έχει επιβεβαιωθεί ή αν υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η νέα αυτή πολιτική θα εφαρμοστεί κατόπιν αιτήματος πολιτικών της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση να εισαγάγει το μέτρο των πληρωμών, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι κάποιοι άνθρωποι, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να λείψουν από τη δουλειά τους, αποφεύγουν να συμμορφωθούν με την υγειονομική οδηγία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι που εξετάζονται και είναι θετικοί θα λαμβάνουν 130 στερλίνες (περίπου 145 ευρώ) για την περίοδο 10 ημερών που θα θέτουν τον εαυτό τους σε καραντίνα. Άλλα μέλη του νοικοκυριού τους, τα οποία θα πρέπει να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες, θα δικαιούνται 182 στερλίνες (περίπου 203 ευρώ).

Τα χρήματα αυτά θα διατίθενται σε ανθρώπους που λαμβάνουν επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας ( γνωστά ως Universal Credit or Working Tax Credits) και δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

Η εφαρμογή του νέου σχεδίου θα ξεκινήσει πρώτα από το Μπλάκμπερν, το Πεντλ και το Όλνταμ, όπου είχαν επιβληθεί τοπικές καραντίνες λόγω των υψηλών ποσοστών κρουσμάτων.

«Το βρετανικό κοινό έχει ήδη θυσιάσει πολλά για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Η αυτοαπομόνωση εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να ελέγχουμε τοπικά ξεσπάσματα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, υπενθυμίζοντας ότι ο αυτοπεριορισμός συστήνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει διαγνωσθεί με κορωνοϊό ή έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει περισσότερους από 65.000 υπερβάλλοντες νεκρούς από κορωνοϊό, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: patrastimes.gr