Πακέτο 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ζήτησαν σήμερα οι βρετανικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο έκτακτης κυβερνητικής βοήθειας, λέγοντας ότι δεν μπορούν να περιμένουν την κατάθεση του προϋπολογισμού από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, τον Μάρτιο, για να μάθουν αν θα λάβουν και άλλη οικονομική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Με τη Βρετανία να έχει επιστρέψει στην εφαρμογή lockdown και τις εταιρίες να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες μετά το Brexit, οι επιχειρηματίες λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις και είναι αναγκαίο να γνωρίζουν αν τα πακέτα οικονομικής διάσωσης των επιχειρήσεών τους θα παραταθούν, όπως ανέφερε η Συνομοσπονδία της Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI).

«Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά. Θα είναι πολύ περίεργο να τερματιστεί αυτή η υποστήριξη τώρα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τόνι Ντάνκερ, γενικός διευθυντής της CBI.

Ο Σουνάκ έχει ήδη παρατείνει αρκετές φορές την εφαρμογή των μέτρων οικονομικής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Ο Βρετανός υπουργός έχει δηλώσει πως το οικονομικό κόστος των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα φτάσει στα 280 δισεκατομμύρια λίρες στη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, επιβαρύνοντας τη Βρετανία με δημοσιονομικό έλλειμμα-ρεκόρ σε καιρό ειρήνης.

Πηγή: patrastimes.gr