Σε δεύτερο lockdown η Βρετανία ωστόσο οι πολίτες μα μέρα πριν βγήκαν για να απολαύσουν ένα τελευταίο ποτό

Την τελευταία τους βόλτα για το καθιερωμένο ποτό της ημέρας έκαναν οι Βρετανοί, καθώς από σήμερα τίθεται σε ισχύ το δεύτερο lockdown που θα επιβληθεί για έναν ολόκληρο μήνα. Βέβαια, ένας ακόμη λόγος που επισκέφθηκαν οι Βρετανοί τις παμπ ήταν οι προσφορές για τα ποτά της 1 λίρας.

Οι παμπ σε όλη τη χώρα μείωσαν την τιμή της βαρελίσιας μπύρας προτού ξεκινήσει η καραντίνα στις 00:01 π.μ. τοπική ώρα στις 5 Νοεμβρίου. Ορισμένοι προσέφεραν μπύρες με μόλις 95 ή 99 πένες , δηλαδή κοντά στο 1,20 ευρώ σε μια προσπάθεια να «σπρώξουν» τα αποθέματά τους αντί να καταλήξουν στην αποχέτευση.

Η γνωστότερη αλυσίδα παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Wetherspoons, είναι ήδη γνωστή για τον φτηνό τιμοκατάλογο των ποτών που προσφέρει, ήταν μεταξύ εκείνων που προσέφεραν μπύρες με μόνο 99 πένες σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η σπατάλη πριν από το lockdown – που αναγκάζει παμπ, εστιατόρια, κέντρα αναψυχής και γυμναστήρια στην Αγγλία να κλείσουν για ένα μήνα.

Ο εκπρόσωπος της Wetherspoons, ΈΝτι Γκίμπσον, δήλωσε στο CNBC ότι η προσφορά ισχύει μόνο για βαρελίσιες μπύρες, μηλίτες και κρασιά και γενικότερα ποτά τα οποία δεν μπορούν να διατηρηθούν για καιρό.

«Οποιαδήποτε μπύρα που δεν θα έχει πωληθεί μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι παμπ θα πρέπει να πεταχτεί. Και είναι προτιμότερο να την πουλήσουμε παρά να την πετάξουμε», είπε.

Σύμφωνα με την British Beer and Pub Association, μια εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τις ζυθοποιίες και τις παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown περισσότερες 70 εκατ. μπύρες κατέληξαν στα σκουπίδια, περιγράφοντας την κατάσταση ως μια τραγωδία να βλέπεις ένα παραγωγός να ξεφορτώνεται το εμπόρευμα του επειδή δεν δύναται να το πουλήσει.

Ορισμένοι παραγωγοί ζυθοποιοίας βρήκαν άλλους τρόπους για να χρησιμοποιήσουν την μπύρα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας οργανικού λιπάσματος για καλλιέργεια, καθώς και ως ζωοτροφή.

Το δεύτερο lockdown θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου, ανάλογα με το πόσο αποτελεσματικό θα αποδειχθεί στην αναχαίτιση του κορωνοϊού. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σήμερα τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην Ευρώπη μετά τη Γαλλία και την Ισπανία, με πάνω από 1 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ στις 31 Οκτωβρίου, τα κυβερνητικά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξαν ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων ανά επτά ημέρες αγγίζουν τα 22, 329.

Καθώς οι μολύνσεις άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία από τον Σεπτέμβριο, παμπ, μπαρ και εστιατόρια αναγκάστηκαν να κλείνουν από τις 10 μ.μ. με κυβερνητική απόφαση.

Η British Beer and Pub Association συγκαταλέγεται μεταξύ των βιομηχανικών ομάδων που ζητούν περισσότερη υποστήριξη από την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης φορολογικών περικοπών για τον τομέα της φιλοξενίας, της στήριξης της απασχόλησης και των επιχειρηματικών επιχορηγήσεων.

Προειδοποίησε πρόσφατα την κυβέρνηση πως αν δεν προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικές ρυθμίσεις προκειμένου να ανασάνει η εστίαση, σχεδόν το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων θα βάλουν οριστικό λουκέτο μέχρι το επόμενο έτος.

Πηγή: patrastimes.gr