Το Εθνικό Εργαστήριο Δοκιμών Ντόπινγκ της Ινδίας (NDTL) έχει τεθεί σε αναστολή για δεύτερη περίοδο έως και έξι μηνών επειδή δεν συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA).

Το εργαστήριο με έδρα το Νέο Δελχί είχε προηγουμένως τεθεί σε αναστολή τον Αύγουστο μετά από μια επίσκεψη του WADA, απαγορεύοντας το να διεξάγει δραστηριότητες κατά του ντόπινγκ, συμπεριλαμβανομένων όλων των αναλύσεων ούρων και δειγμάτων αίματος.
«Τον Φεβρουάριο του 2020, όταν παρείλθε η εξάμηνη περίοδος αναστολής … ορισμένες εκκρεμείς μη συμμορφώσεις δεν είχαν αντιμετωπιστεί με επιτυχία», υποστήριξε ο WADA σε δήλωση του.

Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Εργαστηρίου του WADA «συνέστησε την έναρξη περαιτέρω πειθαρχικών διαδικασιών κατά του εργαστηρίου με βάση τις εκκρεμείς μη συμμορφώσεις».

Ο WADA είπε ότι η πειθαρχική διαδικασία διεξήχθη από μια ανεξάρτητη επιτροπή που συνέστησε μια επιπλέον εξάμηνη αναστολή που ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντι-Ντόπινγκ, το εργαστήριο έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Δικαστήριο Διαιτησίας Αθλητισμού (CAS) κατά της απόφασης του WADA.

Εάν το εργαστήριο ικανοποιήσει την ομάδα εμπειρογνωμόνων του εργαστηρίου του WADA ότι έχει αντιμετωπίσει τα ζητήματα μπορεί να υποβάλει αίτηση για αποκατάσταση νωρίς, αλλά η αποτυχία ενδέχεται να το οδηγήσει σε άλλη παρόμοια αναστολή, πρόσθεσε ο WADA.

Πηγή: patrastimes.gr