Η κινεζική φαρμακευτική CanSino Biologics είναι σε συνομιλίες με αρκετές χώρες, προκειμένου να επιτρέψουν τη χρήση του εμβολίου της που είναι σε φάση ανάπτυξης, σε μικρές ομάδες ατόμων πριν καλά καλά ολοκληρωθούν τα τεστ μεγάλης κλίμακας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Η εταιρεία είναι σε συζητήσεις με το Πακιστάν, αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και κάποιες ανεπτυγμένες χώρες, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη τον Πιέρ Μοργκόν, αντιπρόεδρο της CanSino. Δόσεις του εμβολίου θα διοχετευθούν σε δομές υγείας και σε άλλους εργαζομένους πρώτης γραμμής, αν δοθεί η έγκριση έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας πάντως ότι καμία χώρα δεν έχει ακόμα συμφωνήσει να επιτρέψει το εμβόλιο.

Ο κινεζικός στρατός έχει επιτρέψει τη χρήση του εμβολίου της CanSino και πριν την ολοκλήρωση των τελικών τεστ μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με την WSJ που επικαλείται άγραφο της εταιρείας.

Η CanSino με έδρα την Τιανζίν, ήταν η πρώτη εταιρεία που δημοσιοποίησε μια πλήρη επιστημονική μελέτη επί των πρωτων δοκιμών σε ανθρώπους, ένα βήμα κρίσιμης σημασίας, καθώς επιτρέπει στους ερευνητές να εξετάσουν τις δυνατότητες ενός φαρμακευτικού προϊόντος.

Πηγή: patrastimes.gr