Στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο, θα επιβάλλεται εκ νέου lockdown τα Σαββατοκύριακα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ενρίκε Πάρις.

Βάσει της νέας απόφασης, οι επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη θα διακόπτουν τη λειτουργία τους, ενώ τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να εξυπηρετούν καθήμενους πελάτες μόνο σε ανοικτούς χώρους. Παράλληλα, θα απαγορευθούν εκ νέου οι μετακινήσεις από τη μια διοικητική περιφέρεια στην άλλη χωρίς την άδεια των αρχών κάθε ημέρα της εβδομάδας, πρόσθεσε ο Πάρις, όπως μεταδίδει το “ΑΠΕ-ΜΠΕ”.

Στη μητροπολιτική περιφέρεια της πρωτεύουσας η αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό έφτασε το 18%, εξήγησε ο υπουργός Υγείας. «Με δεδομένο τον αριθμό των κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής (σ.σ.: ≈7 εκατ.), αυτός ο αριθμός έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και μας ανησυχεί πολύ», τόνισε ο Πάρις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Επιπλέον, «ενώ στο πρώτο κύμα η διάμεση ηλικία των ασθενών» με την COVID-19 «ήταν τα 54 έτη, η τρέχουσα διάμεση ηλικία είναι μόλις τα 39», συμπλήρωσε.

Τα λοκντάουν που θα ισχύουν τα Σαββατοκύριακα είναι «προληπτικό μέτρο par excellence, ελπίζουμε ότι θα είναι μεταβατικό και ότι θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε πιο ακραία μέτρα», είπε ακόμη ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του συντηρητικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Στους 15.663 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Χιλή

Ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Χιλή ανέρχεται σε 15.663 νεκρούς επί συνόλου 562.142 μολύνσεων (αντίστοιχα +35, +1.760 σε 24 ώρες).

Πηγή: patrastimes.gr