Συγκεντρωτικές καταστάσεις για τα ραντεβού που έκλεισαν για εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατά του κοροναϊού θα πρέπει να αποστέλλουν στον ΕΟΠΥΥ τις πρώτες πέντε εργάσιμες μέρες κάθε μήνα οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να πληρωθούν την αμοιβή του ενός ευρώ που προβλέπεται για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας από τα φαρμακεία.

Θα πρέπει όμως να περιμένουν την πληρωμή της αμοιβής αυτής, για χρονικό διάστημα μέχρι 60 ημερών, όπως προβλέπεται από τη σχετική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η αμοιβή των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού, μέσω της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κοροναϊού COVID-19, που λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) ορίζεται στο ποσό του ενός ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά επιβεβαίωση ημερομηνίας εμβολιασμού, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ εντός των πέντε πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα – σε ξεχωριστό φάκελο μαζί με την υποβολή των λογαριασμών φαρμάκων – συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους κατά τον προηγούμενο μήνα, εξαγόμενη από την ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κοροναϊού COVID19, με διακριτό τιμολόγιο, που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Αντίστοιχες καταστάσεις θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων υποβολής.

Μαζί με την πρώτη υποβολή, οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021, μαζί με διακριτό τιμολόγιο, που περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Η καταβολή της αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς θα πραγματοποιείται εντός 60 ημερών από της παραλαβής της συγκεντρωτικής κατάστασης των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού.

Πηγή: patrastimes.gr