Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται το έργο ανάπλασης της περιοχής γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναπλάσεων του δήμου με συγκεκριμένες παρεμβάσεις προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, ξεκινάει άμεσα, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθη Κουτσοχήνα και τον επικεφαλής της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου, πρόεδρο Εφετών Χρήστο Νάστα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ.ά.

«Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτή την περιοχή, στη δυτική είσοδο της πόλης -την τόσο παραμελημένη- και σε έναν χώρο τον οποίο επισκέπτεται καθημερινά ένας μεγάλος αριθμός πολιτών. Με τις παρεμβάσεις που αρχίζουν άμεσα μπαίνει τάξη στην άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ένα τόσο σημαντικό σημείο της πόλης μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας επισημαίνοντας πως «κάτι που υποσχεθήκαμε το ξεκινάμε ακόμη και μέσα σε αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας».

Όπως προβλέπεται -μεταξύ άλλων- από τη μελέτη, το πεζοδρόμιο μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο -επί της οδού 26ης Οκτωβρίου-, που εκτείνεται από την Πολυτεχνείου μέχρι και την πάροδο που οδηγεί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης των δικαστηρίων, θα διαπλατυνθεί και θα αποκτήσει πράσινο, ενώ θα διαμορφωθούν συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης (για περιπολικά της αστυνομίας, ταξί, δίκυκλα) και θα τοποθετηθούν οδική σήμανση και φωτισμός. Δίπλα από τα σκαλιά της κεντρικής εισόδου των δικαστηρίων θα δημιουργηθεί διάβαση και θα διαμορφωθούν ράμπες για άτομα με αναπηρία και οδηγός όδευσης τυφλών.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Νάστας τόνισε την ανάγκη να «μη σταματήσουν εκεί τα έργα» όσον αφορά την περιοχή των δικαστηρίων και ο κ. Κουτσοχήνας επανέλαβε το όραμά της διοίκησής του για τη δημιουργία μιας πλατείας Δικαστηρίων που θα συνδέσει τα Διοικητικά Δικαστήρια της οδού Φράγκων με το παρόν Δικαστικό Μέγαρο, με ταυτόχρονη παραχώρηση και αξιοποίηση για τις ανάγκες της Δικαιοσύνης του κτηρίου του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Πύλης Αξιού, αφού πρώτα βρεθεί κατάλληλος χώρος που θα στεγάσει και θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Πηγή: patrastimes.gr