Μία ταινία την οποία υπογράφει ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός, ο ξεχωριστός  Γούντι Άλεν, ανοίγει στις 9.30 το βράδυ αύριο Τρίτη 8 Ιουνίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, την «αυλαία» των φετινών προβολών του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου, που διοργανώνει στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Τίτλος της ταινίας, «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία». Πρόκειται για μία ιδιαίτερη κωμωδία, με καυστική σάτιρα και εξαιρετικά αστεία οπτικά γκαγκς, που ανήκουν στις κορυφαία δεκάδα από τη συνολική φιλμογραφία του Γούντι Άλλεν. Μία ταινία από τις «κλασικές» πλέον, την οποία ωστόσο όσες φορές και αν την παρακολουθήσει κάποιος, ανακαλύπτει νέα στοιχεία.

Βασικός ήρωας της ταινίας ο Βέρτζιλ Στάρκγουελ ( Γούντι Άλεν), ο οποίος από μικρός,  δεν ήταν ό,τι… καλύτερο. Αφού αποτυγχάνει στη μουσική του «καριέρα», αποφασίζει να κλέβει τράπεζες. Τότε γνωρίζει κι ερωτεύεται τη Λουίζ, μια υπάλληλο σε πλυντήρια, και κάνουν και παιδί. Αλλά το μυαλό του Βέρτζιλ είναι μονάχα στο έγκλημα, ακόμη κι αν είναι αιωνίως αποτυχημένος και σε αυτό…

Στην πρώτη ταινία του, ο Γούντι Άλεν χρησιμοποιεί την αυστηρή και σοβαρή φόρμα του ντοκιμαντέρ σε μια σατιρική παρωδία που αφηγείται τη ζωή του Βίρτζιλ Στάρκγουελ. Ο σκηνοθέτης φανερά επηρεασμένος από την stand up comedy, δημιουργεί μια σπαρταριστή κωμωδία.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 10.6.2021 στο Νότιο Πάρκο και την Κυριακή 13.6.2021 στην πλατεία Ταραμπούρα. Ο θερινός κινηματογράφος θα περιοδεύσει και αυτό το καλοκαίρι με 3 προβολές την εβδομάδα (Τρίτη στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείο, Πέμπτη και Κυριακή σε γειτονιές εκτός κέντρου), για όλο τον Ιούνιο και Ιούλιο με ελεύθερη είσοδο.

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος στο χώρο θα γίνεται από τις 8.00 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας.

Ηθοποιοί: Γούντι Άλεν, Τζάνετ Μάργκολιν, Μαρσέλ Χίλερ

Πηγή: patrastimes.gr