Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ο αστυνομικός των ΜΑΤ που κατέστρεψε ανθοδέσμη πουν είχαν αφήσει για την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που έχασε τη ζωή του 15χρονος.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός όταν αντιλήφθηκε την έκταση που έλαβε η υπόθεση, ξεκαθάρισε πως η ενέργεια του «ήταν λάθος» και πως σε καμία περίπτωση «δεν είχε πρόθεση να δείξει ασέβεια στην ημέρα και την σημασία της», τονίζοντας πως «δεν το έκανε επίτηδες».

Συνήγορος υπεράσπισης: Στοχοποιήθηκε αναίτια από πολιτικό χώρο
Ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Διαμαντής Μπασαράς ανέφερε «Ο εντολέας μου στοχοποιήθηκε αναίτια από πολιτικό χώρο, μάλιστα δε το θέμα έφτασε και στη Βουλή με ανυπόστατους ισχυρισμούς και ανοίκειους χαρακτηρισμούς σε βάρος του.
Παρέβλεψαν όλοι αυτοί το αυτονόητο, που προκύπτει από το σχετικό βίντεο, δηλαδή ότι πρόκειται για αστεϊσμό με άλλο συνάδελφό του 150 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, με μια ανθοδέσμη που δεν προέρχεται από αυτό το σημείο.
Ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά ότι ούτε ήθελε να προσβάλει ούτε και πίστεψε ποτέ ότι προσβάλει με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο, οι γρήγορες και άστοχες δηλώσεις και η έκταση που έλαβε ένα ουσιαστικώς ανύπαρκτο ζήτημα, προκαλούν βλάβη σε έναν αστυνομικό με άψογο υπηρεσιακό βίο και πατέρα ενός παιδιού δυο μηνών, που ζει την οικογένειά του με το μισθό του από την Αστυνομία».
Δημοσθένης Πάκος: Δεν υπάρχει κανένα ποινικό θέμα σε βάρος του συναδέλφου, υπάρχει μόνο πειθαρχικό
Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας αναφορικά με την υπόθεση είπε πως, «Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για την υπόθεση. Δεν υπάρχει κανένα ποινικό θέμα σε βάρος του συναδέλφου, υπάρχει μόνο πειθαρχικό και αυτό θα ελεγχθεί. Επίσης, το συμβάν σημειώθηκε στην συμβολή της Ζωοδόχου Πηγής με την Κωλέτη, 150 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, χωρίς να υπάρχει καμία έστω οπτική επαφή. Εκεί στην Κωλέτη βρήκε την ανθοδέσμη και έκανε το λάθος να κάνει χαβαλέ με ένα συνάδελφο. Μέχρι εκεί, ένα λάθος έκανε και κάποιοι πρόλαβαν να τον δικάσουν χωρίς δίκη», αναφέρει ο κύριος Πάκος και καταλήγει, «πριν γίνει η δίκη τον έχουν καταδικάσει, χωρίς να τον ακούσουν, αν κριθεί ότι έκανε πειθαρχικό λάθος θα πρέπει να γίνει αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, όχι νωρίτερα. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και αν αθωωθεί ο συνάδελφος, θα μείνουν οι σκιές».

Πηγή: patrastimes.gr