Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε σήμερα (Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020) την Μαρίνα, στην οποία έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε χερσαίους χώρους της.
Συγκεκριμένα αυτό το διάστημα γίνονται παρεμβάσεις – συντηρήσεις στα πεζοδρόμια του χώρου της Μαρίνας, αποξήλωση παλιών κιοσκιών κλπ, ενώ θα γίνουν και μικρές παρεμβάσεις στις εξέδρες της Μαρίνας για την πρόσβαση στα ελλιμενισμένα σκάφη.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αντικατάσταση των υαλοπινάκων στο κτίριο «Λάγιος» και θα εγκατασταθεί συναγερμός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Δεκεμβρίου 2020, στην ενημερωτική του εισήγηση για το θέμα της Μαρίνας είχε, μεταξύ άλλων, τονίσει ότι βασικός στόχος για την περιοχή της Μαρίνας είναι να υπάρξει ριζική αναδιαμόρφωσή της, προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, δημιουργώντας ένα νέο πόλο αναψυχής, περιπάτου, αθλητισμού, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.
Η αξιοποίηση άλλωστε του παραλιακού μετώπου της πόλης, για το σύνολο του οποίου έχει προχωρήσει ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, συνεπάγεται ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και στις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής, με γνώμονα τα πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Οι διαδικασίες αδειοδότησης για εκσυγχρονισμό και μετατροπή της Μαρίνας σε τουριστικό λιμάνι είναι σε εξέλιξη.
Πηγή: patrastimes.gr