Η Ταϊβάν άρχισε σήμερα τη διάθεση του πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19 που παράγεται τοπικά, με την πρόεδρο Τσάι Ινγκ–βεν να ηγείται της προσπάθειας εμβολιασμού, καθώς η κυβέρνηση απορρίπτει την κριτική που δέχεται σχετικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης του εμβολίου.

Η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα ενέκρινε την έκτακτη χρήση του εμβολίου της Medigen Vaccine Biologics Corp κατά της COVID-19, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για αυτάρκεια στον εμβολιασμό, καθώς οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας, επηρέασαν την Ταϊβάν, αλλά και αρκετές άλλες χώρες.

Περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής για να κάνουν το εμβόλιο της Medigen.

Επιδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της στη δόση του αναφερόμενου εμβολίου και στην ασφάλειά της, η Τσάι καθυστέρησε τον εμβολιασμό της με τα εμβόλια της Moderna και της AstraZeneca, που αποτελούν τα βασικά εμβόλια της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Ταϊβάν.

Η Τσάι συνομίλησε με το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς προετοίμαζαν τη δόση του εμβολίου της, ενώ υπήρχε ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα της στο Facebook. H ίδια απάντησε αρνητικά σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν είναι νευρική. «Δεν βλάπτει, έχω καλή διάθεση και θα συνεχίσω να εργάζομαι για το υπόλοιπο της ημέρας» έγραψε η Τσάι, αργότερα στο Facebook.

Η Medigen απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο της είναι είτε ανασφαλές είτε βγήκε στην αγορά αδικαιολόγητα γρήγορα και ανακοίνωσε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και έχει ελεγχθεί επαρκώς.

Πηγή: patrastimes.gr