Ξεκίνησε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 η Εβδομάδα Περιβάλλοντος με τίτλο «Δες το Σφαιρικά» που πραγματοποιεί το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων στην πλαζ Αγυιάς. Το Πάρκο φιλοξενεί καθημερινά επτά (7) τμήματα σχολείων τα οποία παρακολουθούν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από το covid – 19. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο νέο Οικολογικό Πάρκο – Έλος Αγυιάς, πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στην ανακύκλωση υλικών, δεντροφύτευση – σποροφύτευση, ανακάλυψη της ζωή στο βυθό, δράση με παρουσία ζώων συντροφιάς, εκπαιδευτικά παιχνίδια και βιωματικές δράσεις όπου οι μαθητές θα έρχονται σε επαφή με το σώμα τους, την ομάδα και το περιβάλλον, εργαστήρι παραδοσιακού χορού με θέμα η κίνηση της φύσης κι η φύση της κίνησης, θέατρο σκιών, εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Πάρκο, παρέχεται στους μαθητές χυμός και διανέμεται ένα ενημερωτικό έντυπο σχετικά με την ανακύκλωση και ειδικές σακούλες για τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Γιώργος Μαγιάκης

Γραφιστικός Σχεδιασμός: Χαρά Κωστοπούλου

Κατασκευές υπαίθριου χώρου: Καρναβαλικό Συνεργείο

Διακόσμηση υπαίθριου χώρου: Γιώργος Μαγιάκης – Ιωάννης Κοψίνης

Γραμματεία: Παναγιώτα Φουράκη

Τεχνική Υποστήριξη: Γιώργος Καράμπελας, Λευτέρης Γιάννης

Προσωπικό Ασφαλείας – Υγειονομικών μέτρων: Κατερίνα Καραβιώτη σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των Διευθύνσεων

Α/θμιας Εκπαίδευσης: Ελένη Αντωνακοπούλου

Β/θμιας Εκπαίδευσης: Ιωάννα Παπαϊωάννου

Πηγή: patrastimes.gr