Σήμερα Πέμπτη ο Σύλλογος Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. Πελοποννήσου, θα πραγματοποιήσει τετράωρες Στάσεις Εργασίας, το πρωί από 9:00 έως και 13:00 και το απόγευμα από 15:00 έως και 19:00, ημέρα ψήφισης στη Βουλή, του Νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, αντιδρώντας στην επερχόμενη υποβάθμιση των Σχολών ΕΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ.. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι με το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο οι συγκεκριμένες Σχολές μετατρέπονται σε Μεταδευτεροβάθμια Κατάρτιση, όπου οι Σπουδαστές θα παίρνουν Πιστοποίηση αντί Πτυχίου με Επαγγελματικά Δικαιώματα.

Σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής: 

“Ο Σύλλογός μας αντιδρά στην Υποβάθμιση των Σχολών μας, κατατάσσοντάς τες στην Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με Πιστοποιήσεις αντί Πτυχίου, μοντέλο που έχει δοκιμαστεί και πάλι με πλήρη αποτυχία, οι γνωστές μας Σ.Ε.Κ. (2014 – 15 & 2015 – 16), με μικρό αριθμό μαθητών το πρώτο Έτος και σχεδόν μηδαμινό το δεύτερο, με συνέπεια το κλείσιμό τους.

Οι νέες Ε.Σ.Κ., είναι ένα αντίγραφο των Σ.Ε.Κ., οπότε θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και από την άλλη πλευρά θα σταματήσει η λειτουργία των ΕΠΑ.Σ, Σχολών αναγνωρισμένων επί χρόνια στη Χώρα μας, βγάζοντας καταξιωμένους Τεχνίτες στην Αγορά Εργασίας.

Στις ΕΠΑ.Σ αυτή τη στιγμή εργάζεται ένας μεγάλος αριθμός Εκπαιδευτικών, πανελλαδικά (περίπου 1.500), όπου το μέλλον τους είναι αβέβαιο, λόγω των νέων ειδικοτήτων που θα λειτουργούν στις Ε.Σ.Κ.

Αντιδρώντας συνολικά στα ανωτέρω, ο Σύλλογος μας την Πέμπτη, 17/12/2020, ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, πραγματοποιεί δύο τετράωρες Στάσεις Εργασίας, το πρωί από τις 9:00 έως και τις 1:00 και το απόγευμα, από τις 3:00 έως και τις 7:00.

Ζητάμε άμεσα:

1.     Καταψήφιση του Νομοσχεδίου, που αφορά τις Σχολές Ε.Σ.Κ.

2.     Μη υποβάθμιση των Σχολών μας, συνέχιση λειτουργίας με παροχή Πτυχίου στους Μαθητές, επιπέδου 4.

3.     Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν και υπηρετούν στις Σχολές του Ο.Α.Ε.Δ. από το Υπουργείο Παιδείας.

4.     Μονιμοποιήσεις των Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις Σχολές του Ο.Α.Ε.Δ.”

Πηγή: patrastimes.gr