Το ενδεχόμενο οι ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το Reuters, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας ξενοδοχείων καραντίνας, όπου οι ταξιδιώτες θα πληρώνουν και θα απομονώνονται κατά την άφιξή τους.

Τα αυστηρότερα μέτρα εισόδου για τους επισκέπτες λαμβάνονται υπό τον φόβο των νέων παραλλαγών του κορονοϊού και το κατά πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα εμβόλια απέναντί τους.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει, τουλάχιστον, ο θεωρητικός κίνδυνος μιας νέας μετάλλαξης και πρέπει να είμαστε σε θέση να το διατηρήσουμε υπό έλεγχο», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, κατά την επίσκεψή του σε έναν εμβολιαστικο κόμβο στο βόρειο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επιστήμονες ανησυχούν ότι οι νέες παραλλαγές του κορονοϊού ενδέχεται να συνδέονται με αυξημένη πιθανότητα θανάτου καθώς και ότι τα εμβόλια μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά.

«Η βρετανική παραλλαγή έκανε τη μάχη κατά της πανδημίας δυσκολότερη»
Η νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του νέου κορονοϊού σημαίνει πως η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτική στην άρση των περιορισμών του lockdown, δήλωσε τη Δευτέρα (25/1) ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το νέο στέλεχος έκανε αυτή την μάχη πολύ δυσκολότερη», είπε ο Χάνκοκ σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως η βρετανική παραλλαγή του ιού μεταδίδεται κατά 30% έως 70% ευκολότερα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το νέο στέλεχος του ιού ενδέχεται να είναι κατά 30% πιο θανατηφόρο από το αρχικό στέλεχος.

«Το κρίσιμο μήνυμα είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Για όλους μας, η απάντησή μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτική».

Ο υπουργός σημείωσε πως είναι δύσκολο να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα στην χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα εξετάζει τα ποσοστά θανάτων, τους αριθμούς νοσηλειών, τις παραλλαγές του ιού και την πρόοδο των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, τις προηγούμενες 24 ώρες η χώρα κατέγραψε 592 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 22.195 επιπλέον κρούσματα του ιού. Χθες είχαν ανακοινωθεί 30.004 κρούσματα και 610 θάνατοι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις αρχές, 6.573.570 έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του ιού.

Πηγή: patrastimes.gr