Ξενοδοχοϋπάλληλοι του Νομού Ηρακλείου Κρήτης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου τους και συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα μοιραστούν στις μονογονεϊκές οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Μετά την διεξαγωγή της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης του σωματείου που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στις 30/6/20 στο κάλεσμα του σωματείου μας η παρουσία των συναδέλφων ήταν καταλυτική.

Η Διοίκηση του σωματείου υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γεν. Συνέλευσης, πραγματοποίησε μουσική βραδιά Αλληλεγγύης προκειμένου να μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης-τρόφιμα με σκοπό την ενίσχυση μονογονεϊκών οικογενειών. Υπήρξε πολυπληθής συμμετοχή.

Για ακόμα μια φορά οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι απέδειξαν το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας που τους διακρίνει παρ’ όλες τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουν.

Αξίες που οφείλουμε να τις διατηρήσουμε ως ελληνική κοινωνία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Σαν σωματείο θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.

Στις επόμενες ημέρες η Διοίκηση του σωματείου μαζί με συναδέλφους θα αποτελέσουν την ομάδα αλληλέγγυας δράσης που προκειμένου να διασφαλίσει την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δεν την εφαρμόζουν.

Καλούμε την Ένωση ξενοδοχείων να πάρει θέση για τα ξενοδοχεία που δεν τηρούν τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Τέλος καλούμε τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ξεκινήσουν ελέγχους για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.»

Πηγή: patrastimes.gr