Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 24.801 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών της χώρας που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 3.539.484.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 375 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 74.063 νεκρούς μέχρι εδώ.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 358.472· εξ αυτών, 6.214 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η Αργεντινή τέθηκε σε lockdown που θα διαρκέσει μέχρι την 30ή Μαΐου, εξαιτίας της εκθετικής αύξησης των μολύνσεων και του κινδύνου κορεσμού των νοσοκομείων. Οι παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία, οι αθλητικές και θρησκευτικές δραστηριότητες ανεστάλησαν· όλα τα εμπορικά καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη δόθηκε εντολή να κλείσουν.

Τα μέτρα είναι παρόμοια με εκείνα του 2020, όταν είχε εκδηλωθεί η πανδημία, που κράτησαν μήνες.

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία ανοσοποίησης, ως χθες είχαν χορηγηθεί 11,1 εκατ. δόσεις εμβολίων, με 2,4 εκατ. ανθρώπους να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: patrastimes.gr