Ξεπεράστηκε στην Ινδία το όριο των 26 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV. -2. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας οι νεκροί είναι πάνω από 291.000 άνθρωποι .

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 291.331 κρούσματα, με το σύνολό τους να βρίσκεται πια στα 26,03 εκατ., ενώ υπέκυψαν άλλοι 4.209 ασθενείς, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 291.331 νεκρούς, κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν αυξάνεται, πάντως παρέμεινε κάτω από το όριο των 300.000.

Το γιγαντιαίο κράτος της Ασίας καταγράφει σε απόλυτα μεγέθη τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ. Κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της Ινδίας (1,3 δισεκ.), πάντως, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν φαντάζουν εξίσου άσχημα.

Αν και ορισμένοι ινδοί αξιωματούχοι εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες την ελπίδα πως η κατάσταση σταθεροποιείται, ειδικοί τονίζουν πως θεωρούν αναξιόπιστα τα επίσημα στοιχεία. Όπως εξηγούν, δεν γίνονται αρκετά τεστ στις επαρχίες, όπου ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα και όπου το σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Πηγή: patrastimes.gr