Συνολικά 66 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των περίπου 6.000 αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό του προσωρινού ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, στη Λέσβο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το κύμα της πανδημίας στον καταυλισμό τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ύφεση, αφού χθες εντοπίσθηκαν δυο κρούσματα, έναντι 17 την Πέμπτη και 18 την Τετάρτη.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε μετά από τη διεξαγωγή rapid tests σε όλο τον πληθυσμό των διαμενόντων, ξεκινώντας πρώτα από τις μεγάλες σκηνές.

Πλέον, στον χώρο της καραντίνας στον καταυλισμό, χωρητικότητας 190 ατόμων διαμένουν 137 άτομα στα οποία περιλαμβάνονται τα 66 κρούσματα και οι στενές τους επαφές. Τα 66 κρούσματα της νόσου δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και όπως μεταφέρει το “ΑΠΕ-ΜΠΕ”, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας στην πόλη της Μυτιλήνης και στη γειτονική Κοινότητα της Παναγιούδας, τοποθετήθηκε πριν την Κεντρική Πύλη εξόδου νέα σκηνή, όπου διεξάγονται rapid tests δειγματοληπτικά στους ημερήσιους εξοδούχους του καταυλισμού. Ενώ, με την άφιξη της νέας παρτίδας των Rapid Tests, ο έλεγχος αυτός θα αποτελεί προϋπόθεση για όλους τους εξοδούχους της ημέρας.

Μέσω μεγαφώνων, δια ζώσης, εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και έντυπων ανακοινώσεων γίνεται ενημέρωση των αιτούντων άσυλο για την αποφυγή συνωστισμού και τους κινδύνους από τη διασπορά της νόσου.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, η επικεφαλής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στον καταυλισμό επικοινώνησε με την Διοίκηση του Οργανισμού και ζήτησε επίσημα την αποστολή του μονοδοσικού εμβολίου ως το πλέον κατάλληλο για διαμένοντες εκεί, δεδομένου των μετακινήσεων τους προς την ενδοχώρα που γίνονται είτε ατομικά είτε οργανωμένα.

Πηγή: patrastimes.gr