Δημιουργία Hub Κλινικών Δοκιμών από την Johnson και Johnson στην Ελλάδα

Δημιουργία Hub Κλινικών Δοκιμών από την Johnson και Johnson στην Ελλάδα

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Hub Κλινικών Δοκιμών στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. Ο Vice President της Johnson & Johnson Global Clinical Operations, Nick Hodges, παρουσίασε το έργο στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, υπογραμμίζοντας τη σημασία των κλινικών δοκιμών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Director Governmental and Strategic Affairs & Patient Engagement & Advocacy Greece της J&J, Βίκυ Οικονόμου, δήλωσε ότι η επίσκεψη είχε ως σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση για το νεοσύστατο Τμήμα Κλινικών Δοκιμών της J&J Innovative Medicine στην Ελλάδα. “Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να προάγουμε την καινοτομία και να ενισχύσουμε την ερευνητική ικανότητα της χώρας μας”, δήλωσε η κυρία Οικονόμου.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την απόφαση της Johnson & Johnson Innovative Medicine ως σημαντική κίνηση. Ανέφερε ότι οι κλινικές μελέτες σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες είναι καθοριστικές για την ιατρική έρευνα και την ανάπτυξη νέων, ασφαλών λύσεων για ασθένειες. “Κάθε φαρμακοβιομηχανία που επενδύει στην Ελλάδα είναι μία νίκη που αποφέρει νέα φάρμακα, νέες θεραπείες και νέες θέσεις εργασίας”, είπε.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό, έχει επιδείξει ενδιαφέρον στο να προσελκύσει τέτοιες επενδύσεις και προσδοκά ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες που θα διεξαχθούν στη χώρα. “Η Johnson & Johnson Innovative Medicine επιλέγει την Ελλάδα για το νέο της Τμήμα Κλινικών Δοκιμών, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις”, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: naftemporiki.gr