Εικονικό φαρμακείο στην παραλία Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Εικονικό φαρμακείο στην παραλία Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Θα πραγματοποιηθεί ένα εικονικό φαρμακείο την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι ώρες λειτουργίας του θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, και θα βρίσκεται μπροστά από το Βασιλικό θέατρο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) και διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού, η οποία γιορτάζεται στις 25 Σεπτεμβρίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Λευκός Πύργος θα φωταγωγηθεί με πράσινο χρώμα, προσθέτοντας μια συμβολική διάσταση στη γιορτή.

Οι επισκέπτες του εικονικού φαρμακείου θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες από εθελοντές φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα ενημερώνουν για διάφορες υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται η δωρεάν διάθεση self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, εμβολιασμοί ενηλίκων, καθώς και πληροφορίες για τη σωστή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία της σωματικής άσκησης στη διαχείριση του διαβήτη.

Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμες ενημερωτικές σταθμοί από εταιρείες που προσφέρουν προϊόντα μέσω φαρμακείων, ενώ οι πολίτες θα λάβουν και έντυπο υλικό σχετικά με θέματα υγείας. Το φετινό κεντρικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Φαρμακοποιοί: ικανοποιώντας τις ανάγκες υγείας παγκοσμίως», υπογραμμίζοντας τη σημασία των φαρμακοποιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: naftemporiki.gr