Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τον Γυναικολογικό Καρκίνο στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικού Καρκίνου

Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τον Γυναικολογικό Καρκίνο στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικού Καρκίνου

Η εκδήλωση «GODay…Με την έγκαιρη διάγνωση έχεις το χρόνο!» διοργανώνεται από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.», σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικού Καρκίνου. Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ελευθερίας, απέναντι από τη στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής, στις 18:00.

Στόχος της φετινής εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους Γυναικολογικούς καρκίνους και την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που τους περιβάλλει. Η εκδήλωση επιδιώκει να ενημερώσει τον γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες και δομές που υποστηρίζουν γυναίκες με γυναικολογικό καρκίνο και τους φροντιστές τους.

Η συμμετοχή θα περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης και χαλάρωσης υπό την καθοδήγηση της Ανδριάνας Ανδριώτη, κλινικής εργοφυσιολόγου/γυμνάστριας, και της Φαίδρας Κορμανού, φυσιοθεραπεύτριας. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει χωρίς είσοδο, αρκεί να φορέσει άνετα ρούχα και να έχει μαζί του ένα στρώμα για τις ασκήσεις.

Η ανάγκη για ενημέρωση είναι επιτακτική, καθώς το στίγμα γύρω από τις ασθένειες αυτές συχνά οδηγεί σε φόβο και αδυναμία να ζητήσουν οι γυναίκες βοήθεια και ιατρική συμβουλή. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα καθυστερημένη διάγνωση και μείωση των πιθανοτήτων πρόληψης ή έγκαιρης αντιμετώπισης. Ο Σύλλογος «Κ.Ε.Φ.Ι.» επιθυμεί με αυτή την πρωτοβουλία να προωθήσει την αποδοχή και την ουσιαστική επανένταξη των γυναικών που πάσχουν, ενισχύοντας το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Πηγή: naftemporiki.gr