Εθνική Δράση για την Καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας

Εθνική Δράση για την Καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας

Η Εθνική Δράση για την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην πρόληψη και την αντιμετώπισή της μέσω της προώθησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών και της σωματικής άσκησης. Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο που υλοποιείται πανελλαδικά, καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών και παρέχει πολύτιμη υποστήριξη σε αυτά και τις οικογένειές τους σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα, προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε διατροφολόγους, ιατρική παρακολούθηση, συμβουλές για εκπαιδευτικούς και δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας, υπογράμμισε την ανάγκη να εφοδιαστούν τα παιδιά με όλα τα απαραίτητα μέσα για μια υγιεινή διατροφή και άσκηση. Η κ. Αγαπηδάκη επεσήμανε ότι οι γονείς είναι αναγκαίο να ενημερωθούν για την παιδική παχυσαρκία, να αναγνωρίζουν τα σημάδια και τις επιπτώσεις της. Όπως ανέφερε, «η προσωπική μου εμπειρία με ζητήματα υπερβολικού βάρους με έχει βοηθήσει να κατανοήσω πλήρως τους παράγοντες που προκαλούν παχυσαρκία και είναι ανάγκη να συνεργαστούμε για να αλλάξουμε το περιβάλλον αυτό».

Σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες δράσεις για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, με στόχο τα παιδιά να αναπτύσσονται ως υγιή άτομα, απολαμβάνοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η συλλογική προσπάθεια προς την εκπαίδευση, την ενθάρρυνση της σωματικής άσκησης και την αλληλοϋποστήριξη είναι απαραίτητη για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Ο διπλωματικός εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Dr. Ghassan Khalil, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις της UNICEF στηρίζονται σε τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα και παγκόσμιες πρακτικές. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι κρίσιμες για την αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων τους σε σχέση με τις καθιερωμένες συμπεριφορές.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Εθνική Δράση μέσω της ιστοσελίδας https://paxisarkiakaipaidi.gov.gr, ενώ σύντομα θα υπάρχει και μια νέα εφαρμογή όπου γονείς, παιδιά και έφηβοι θα μπορούν να προγραμματίζουν βήματα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η συλλογική μας προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της υγείας των παιδιών μας. Πηγή: naftemporiki.gr