Εθνικό Μητρώο Γιατρών Για Απλοποίηση Υπηρεσιών Προς Πολίτες και Κρατικούς Φορείς

Εθνικό Μητρώο Γιατρών Για Απλοποίηση Υπηρεσιών Προς Πολίτες και Κρατικούς Φορείς

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προχωρά στη δημιουργία ενός εθνικού μητρώου γιατρών, μέσω της ψηφιακής διασύνδεσης των ιατρικών συλλόγων της χώρας, σε μία ενιαία πλατφόρμα-πληροφοριακό σύστημα. Μέσω του ιστότοπου του ΠΙΣ (www.pis.gr), οι πολίτες και οι υπεύθυνοι κρατικών φορέων έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν εύκολα την εγγραφή ενός ιατρού σε κάποιο ιατρικό σύλλογο, απλά πληκτρολογώντας το επώνυμό του και την ειδικότητά του.

Αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην παροχή υπηρεσιών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προς τους πολίτες και την Πολιτεία, διευκολύνοντας διαδικασίες που στο παρελθόν είχαν προκαλέσει ταλαιπωρία. «Τα περιστατικά αντιποίησης επαγγέλματος, ανακρίβειες ως προς την λήψη ειδικότητας, οι παραπλανητικοί ιατρικοί τίτλοι και άλλες προσπάθειες παραπλάνησης των πολιτών, λαμβάνουν οριστικά τέλος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Επιπλέον, η ανακοίνωση σημειώνει ότι στο άμεσο μέλλον, θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη της διασύνδεσης των υπηρεσιών του ΠΙΣ με την Πολιτεία. Πηγή: naftemporiki.gr