Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, από την οδό Αγίας Σοφίας έως την οδό Καρόλου».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 328.093,69 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των πεζοδρομίων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η αναβάθμιση της εικόνας του δημόσιου χώρου της πόλης, η ασφαλής διέλευση και η βελτίωση του δικτύου κίνησης των πεζών με πρόνοια για τα Άτομα με Αναπηρία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Θα γίνει αντικατάσταση των παλαιών αλλά και κατεστραμμένων υλικών επίστρωσης των πεζοδρομίων με νέους ομοιόμορφους τσιμεντοκυβόλιθους. Η επιλογή του υλικού και του σχεδίου επίστρωσης είναι τέτοια ώστε να είναι συμβατή με το ύφος της υπάρχουσας πλακόστρωσης των οδών στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. Οδοί Αγίου Ανδρέου, Κορίνθου, Γούναρη).

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται η ενίσχυση και τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας των καταστημάτων κατά μήκος της οδού που θα γίνει η παρέμβαση αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής, όταν βέβαια το επιτρέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Πηγή: patrastimes.gr