Ένας υπνωτιστής από το Νιου Τζέρσι κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε ορισμένους πελάτες του, υποβάλλοντάς τους σε εξέταση προστάτη χωρίς καν να είναι γιατρός.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 55χρονος Robert Bruckner συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και βρίσκεται αντιμέτωπος με οκτώ κατηγορίες, που περιλαμβάνουν τη σεξουαλική επίθεση, την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και την άσκηση ιατρικής χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον Bruckner, o οποίος είναι ιδιοκτήτης του κέντρου ύπνωσης Major Mindset Hypnosis Counseling στο Φέρφιλντ, μετά από ορισμένες καταγγελίες πελατών του. Οι πελάτες αυτοί ανέφεραν ότι, κατά τη διάρκεια του ραντεβού τους ο υπνωτιστής τους υπέβαλε σε εξέταση προστάτη ή τους ζήτησε να υποβληθούν, σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελά της κομητείας του Έσεξ.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι φερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις έλαβαν χώρα ενώ τα θύματα βρίσκονταν σε ύπνωση. Επίσης δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο Bruckner, που στον ιστότοπο του κέντρου του χαρακτηρίζεται ως «πιστοποιημένος υπνωτιστής» προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες ύπνωσης σε παιδιά και ενήλικες, και δεν διαθέτει άδεια γιατρού, σύμφωνα με το NJ.com.

Όπως εξηγεί η «Daily Mail», ο 55χρονος ξεκίνησε να εργάζεται ως υπνωτιστής το 2013 έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στη Νέα Υόρκη. Στις συμβουλευτικές του συνεδρίες χρησιμοποιεί διάφορες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης και της βαθιάς ύπνωσης για ενίσχυση των ακαδημαϊκών, αθλητικών επιδόσεων και για έλεγχο βάρους των πελατών του.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο PsychologyToday.com, O Bruckner χρέωνε για κάθε συνεδρία ύπνωσης 395 δολάρια.

Πηγή: patrastimes.gr