Η Φράνσις και ο Πάτρικ Κόνολι, είναι ένα τυχερό ζευγάρι από τη Βρετανία που πριν από δύο χρόνια κέρδισε 115 εκατομμύρια αγγλικές λίρες στη λοταρία EuroMillions. Μέχρι στιγμής έχουν «ξοδέψει» 60 εκατομμύρια και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν.

Το ζευγάρι αποφάσισε να δώσει μέρος των κερδών του σε φιλανθρωπίες και δωρεές. Έχουν προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε νοσοκομεία καθώς επίσης και σε πολλούς ασθενείς που έχουν ανάγκη, δημιούργησαν ακόμη αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Πώς θα μπορούσαν να ξεχάσουν τα παιδιά και τους συγγενείς τους
Μόλις λίγες ώρες αφότου το ζευγάρι έμαθε για τη συγκλονιστική νίκη του στη λοταρία, την 1η Ιανουαρίου 2019, η Φράνσις και ο Πάτρικ συνέταξαν μια λίστα με τα δώρα που ήθελαν να κάνουν σύμφωνα με το Mirror.

Πρώτα έγραψαν τα ονόματα των 3 παιδιών τους. Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη τα 3 τους εγγόνια, τα 8 αδέλφια και τα 15 ανίψια τους αλλά και πολλοί φίλοι τους. Ακόμη, στη λίστα αυτή αναγράφονται πλέον πολλά ιδρύματα αλλά και τελείως άγνωστοι…

Και φέτος τα Χριστούγεννα η Φράνσις 54 ετών – που κάποτε ήταν δασκάλα θα γίνει και πάλι ο Άγιος Βασίλης μοιράζοντας δώρα σε πολλούς ανθρώπους που το έχουν ανάγκη – ασχολία που όπως αποκαλύπτει η ίδια απολαμβάνει πολύ.

Το ζευγάρι έχει δώσει ήδη 2 εκατομμύρια λίρες για να ιδρύσει φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το PFC Trust και το Ίδρυμα Kathleen Graham στη γενέτειρά τους, τη Βόρεια Ιρλανδία, που πήρε το όνομά του από την πρώην μητέρα της Φράνσις είναι μόνο δύο από αυτά.

«Είναι τόσο ικανοποιητικό να βοηθάω άτομα που έχουν ανάγκη – νιώθω ότι κερδίζω το λαχείο κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια. Θα χτυπήσουν την πόρτα μας για να μας ευχαριστήσουν, και είναι τόσο υπέροχο συναίσθημα.» αναφέρει χαρακτηριστικά η Φράνσις. «Δεν έχει να κάνει με το μέγεθος της νίκης και του ποσού που λάβαμε. Είναι στη φύση μου. Ο άντρας μου συνέχεια αστειευόταν πως αν ποτέ κέρδιζα θα τα έδινα όλα – και είχε δίκιο»

Αποφάσισαν πολύ νωρίς οι κόρες τους δεν θα έπαιρναν πολλά από τα «δεκάδες εκατομμύρια».

«Έχουν περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο, τους δώσαμε αρκετά για να αγοράσουν ένα σπίτι και να ζήσουν άνετα, αλλά θα πρέπει να εργαστούν για οτιδήποτε άλλο.» υποστηρίζουν. «Θα πάρουν περισσότερα όταν πεθάνουμε. Τα υπόλοιπα θα δώσουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.» συμπληρώνουν.

Το ζευγάρι αστειεύτηκε ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος να κρατήσει τη νίκη μυστική. Η Φράνσις μόλις έμαθε για τη νίκη τους τηλεφώνησε αμέσως στον πατέρα της. Ύστερα πήρε τα αδέλφια της. «Όταν το έμαθε ο πατέρας μου το είπε στην αδελφή μου – ο σύζυγός της έβγαλε αμέσως την είδηση στο διαδίκτυο»

«Είμαστε σαν όλους τους άλλους»
«Δεν θέλουμε να πάμε σε πολλά και μεγάλα πάρτι. Μας αρέσει να πίνουμε το τσάι μας και να παρακολουθούμε τηλεόραση όπως όλοι οι άλλοι. Καθημερινά λαμβάνουμε δεκάδες ευχαριστήριες κάρτες, η καθεμιά μας θυμίζει τη δύναμη της λαχειοφόρου αγοράς και το πως εκείνη η μέρα άλλαξε όχι μόνο τη ζωή τη δική μας, αλλά και πολλών ακόμη.» αναφέρει η Φράνσις.

Πηγή: patrastimes.gr